Author: Santai Sini

Page 116 of 134
1 113 114 115 116 117 118 119 134

Tulang ikan punca sakit perut melampau

Mungkin kebanyakan daripada kita ada pengalaman tercekik tulang ikan kan. Biasanya kalau tercekik apa yang korang akan lakukan atau petua dan saranan yang selalu korang akan dengar. Ada kata suruh minum air dari dalam...

Gincu untuk nampak gigi putih. Eh, ada ke?

Okay perasan tak kadang-kadang bila kita pakai sesetengah jenis gincu tu kan, nampak serba tak kena dengan warna kulit kita dan lebih buruk lagi, buatkan gigi nampak kuning! Eeeekk! Marahnya. Dah lah dah beli...

Manfaat garam untuk kulit flawless

Untuk memastikan kulit muka sentiasa sihat dan bersih atau Bahasa yang kita selalu guna nowadays iaitu flawless, kita sering ditipu oleh penjual produk timbang kilo yang menjanjikan kulit putih mulus, dan akhirnya mendatangkan mudarat...

Pembedahan plastik… pakai plastik betul ke?

header image: cnbc.com Kemajuan teknologi semasa telah memudahkan orang untuk mengubah bentuk anggota badan. Pembedahan plastik telah menjadikan sebahagian manusia obsess untuk mendapatkan wajah yang dikehendaki. Walaupun untuk melakukan pembedahan muka sahaja sudah menelan...

Cakap Sorang-Sorang.. Normal ke?

Bercakap dengan diri sendiri atau istilah lain cakap sorang-sorang bukan hanya normal, ia adalah baik untuk kesihatan mental anda – jika anda mempunyai perbualan yang betul. Kita  bercakap dengan diri sendiri atas pelbagai sebab....

Pengaruh media sosial pada diet kita

Haa siapa sini suka upload gambar makanan dekat media sosial tak kisahlah Intagram ke Twitter ke atau pun Facebook? Actually, it is normal and percaya tak selepas selfie atau swafoto, gambar makanan sememangnya merupakan...

Kesedihan boleh datang dalam pelbagai bentuk

Pernah tak anda tiba-tiba rasa sedih pada benda yang sangat kecil? Contohnya bila cuaca tiba-tiba bertukar mendung atau pun terdengar sesuatu lagu yang tiada kaitan pun dengan anda? Kiranya, takde alasan pun nak sedih...

Dah 77 tahun pun masih jadi hero Indiana Jones

Siapa sini layan siri filem Indiana Jones? Min memang fans berat filem ni sejak dulu lagi. Buka  je jalan ceritanya yang berbeza dalam kelas tersendiri tetapi juga setiap siri membawa kita ke nuansa yang...

Dah ada 11 anak nak tambah sorang lagi???

Keluarga merupakan golongan yang paling dekat dengan kita. Bak kata pepatah, air yang dicincang tak akan putus. Macam tu lah hubungan keluarga sentiasa memerlukan antara satu sama lain. Ada diantara kita yang mempunyai ahli...

5 risiko kesihatan sebab sepi, awas!

Hampir setiap orang pernah merasa sepi dalam beberapa fasa kehidupan. Kehilangan orang tersayang, kehilangan pekerjaan dan juga perubahan hidup yang mendadak boleh menyebabkan seseorang berasa sepi. Namun, sepi biasanya merupakan perasaan yang sementara dan...

Page 116 of 134
1 113 114 115 116 117 118 119 134
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial