Monthly Archive: January 2020

Page 1 of 6
1 2 3 4 6

Nak Kurus Kena Sarapan… Fakta Atau Auta?

Sarapan pagi sering dilewatkan oleh orang yang cuba menurunkan berat badan. Kemudian adakah benar sarapan yang baik membantu usaha penurunan berat badan? Inilah hakikatnya. Sebelum ini, beberapa kajian telah mencadangkan tabiat sarapan pagi, sarapan...

Artis dengan pengikut paling banyak di dunia

Instagram kini merupakan salah satu media sosial yang paling banyak digunakan. Melalui Instagram, artis memuat naik aktiviti mereka untuk diketahui peminat di pelbagai tempat di dunia. Bilangan pengguna Instagram menjadikan artis-artis juga semakin dibanjiri...

Jelak diejek gemuk wanita ini nekad kuruskan badan

Body shaming atau mengejek orang yang gemuk boleh memberikan kesan dua hala sama ada baik dan buruk. Baiknya adalah ejekan itu diambil sebagai motivasi untuk menguruskan badan tetapi buruknya menjadi tekanan yang mengundang kepada...

Apa anda tahu pasal Yee Sang?

Sempena tahun baru cina yang bakal tiba ini min nak tanya korang tahu tak apa aitu Yee Sang? Haa kita tengok orang dok uli-uli pakai chopstick kat tengah meja tu je tapi tak tahu...

Kemalangan dapur, jangan ambil mudah

Kemalangan dapur sangat berkemungkinan berlaku. Alasannya adalah berpunca daripada bahan makanan ke alat memasak yang tidak berfungsi dengan baik. Dapur adalah salah satu kawasan yang paling berbahaya di rumah atau restoran. Alasannya kemungkinan kemalangan berlaku...

Artis Cantik Hollywood dengan Bayaran Tertinggi

Beberapa artis wanita Hollywood ini berjaya dengan keberkesanan lakonan mereka. Filem yang dibintangi pastinya sama ada masuk ke dalam barisan Box Office atau mendapat anugerah berprestij. Bukan sahaja sebagai artis, sesetengah daripada mereka ditawarkan...

Page 1 of 6
1 2 3 4 6
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial